Koporsós temetés

Hagyományos, koporsós temetési szertartás megszervezésével állunk rendelkezésre a társaságunkat megkereső gyászoló hozzátartozók számára. Szolgáltatási területünk főként a nyíregyházi és környéki temetőkre terjed ki, de vállaljuk az elhunyt vidéki temetőbe történő szállítását, az ilyenkor felmerülő hivatali ügyintézéssel együtt. 

Nyíregyházán az Ön igényeihez igazodva foglalunk temetési időpontot a kiválasztott temetőben. 

Koporsó választékunk kialakítása során törekedtünk arra, hogy abból minden megbízónk tudjon választani az igényeinek és elképzeléseinek megfelelően. Megtalálható a kegyeleti termékek széles választéka az egyszerű és egyben kedvező árfekvésű úgynevezett laminált koporsótól a még megfizethető árú tisztafából készült hatszögletű koporsókon keresztül a luxus elvárásokat is maradéktalanul teljesítő exkluzív megjelenésű és anyagokat alkalmazó szarkofágokig.

Fontosnak tarjuk elmondani azt, hogy a koporsós temetési szertartások megszervezésekor figyelemmel kell lennünk a részletek megfelelő színvonalú kidolgozásának körülményeire is, amik az alábbiak lehetnek: 

Mivel ennél a szertartási formánál a temetőben a meglévő sírhely felől minden körélmények között elbontásra kerül az esetlegesen meglévő sírkő, - illetve új sírhely igénybevétele esetén pedig még nincs - ezért gondoskodnunk kell a sír ideiglenes megjelöléséről. Ezt az elhunyt vallása szerint sírjelző kereszttel vagy fejfával tehetjük meg. Természetesen ezen sírjelzőkre felkerül az elhunyt neve születési és halálozási éve. Továbbá a koporsó oldalára, vagy a lábrészre felírjuk az elhunyt nevét és leélt éveinek számát, ez a koporsófelirat. Esetlegesen a koporsó tetejére vagy a felekezeti hovatartozása szerinti vallás jelképét vagy egy ízlésesen megköttetet virágból készült koporsódíszt helyezhetünk. Szükség esetén alkalmazhatunk úgynevezett rögfogót, aminek feladata a behantolásnál a koporsóra hulló föld dobogásának csillapítása. 

A temetőben történik az elhunyt felravatalozása, melyet végezhetünk nyitott vagy zárt koporsóval. Nyitott koporsós ravatalnál van jelentősége a szemfedőnek, mivel ezzel a textillel takarjuk le az elhunytat a koporsóban. Így csak azok a hozzátartozók, barátok, ismerősök tudják megtekinteni az elhunytat, akik az Ő koporsójához lépve felemelik a szemfedőt. 

Az elhunyt koporsóját a ravatalozóban megtartott búcsúszertartás után halottaskocsiba helyezik és örök nyughelyére, a sírhelyhez az utolsó útjára kíséri a szertartást lebonyolító pap vagy polgári búcsúztató személy és a gyászoló család tagjai. Itt történik meg a koporsó leengedése a sírba, s végül az utolsó búcsúzás, melyet jelképesen egy marék föld koporsóra szórásával, vagy a sírba egy szál virág ejtésével végeznek el a közeli családtagok. Ezután a temetői személyzet megkezdi a behantolást. A sírhelyet a behantolást végző sírásók megjelölik a sírjelzővel és e köré a sírra elhelyezik a hozzátartozók által hozott koszorúkat. A szertartás lezárásaként itt nyilvánítanak részvétet a család részére a temetésen megjelent hozzátartozók és ismerősök. 

Az alábbi űrlap kitöltésével költségmentesen, egyszerűen és gyorsan tud árajánlatot kérni az Ön által elgondolt temetési szertartásra:

 

Koporsós temetési árajánlatkérés

Kérjük töltse ki az itt látható kérdőívet ezáltal pontos, személyre szabott temetési árkalkulációt tudunk küldeni az Ön részére.

Hol kívánja az elhunytat nyugalomra helyezni?:


Közelebbi megnevezése:
Rendelkezik-e már sírhellyel?:


Milyen a sírhely típusa?:Melyik településen történt a haláleset?:
Hol történt a haláleset?:

Melyik településen fekszik az elhunyt?:
Hol fekszik az elhunyt?:
Megjegyzés, kérdés:
Milyen formában küldjül ajánlatunkat?:


Az Ön neve *:
Az Ön e-mail címe *:
Az Ön telefonszáma *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!


Kapcsolat

Cím: 4400 Nyíregyháza, Dózsa György u. 70.

Tel: +36 42 781 227

Fax: +36 42 781 228

Mobil: +36 30 993 2110

E-mail: nyiregyhaza@temetkezes.hu

Web: www.nyiregyhaza.temetkezes.hu

Nyitvatartás:

Hétfő:          8.00 - 17.00 h

Kedd:           8.00 - 17.00 h

Szerda:        8.00 - 17.00 h

Csütörtök:  8.00 - 17.00 h

Péntek:       8.00 - 16.00 h

Szombat:     zárva

Vasárnap:    zárva

Megosztás